כולנו נתקלים בחיי היום-יום שלנו בוויכוחים, ריבים ועימותים, או במילה אחרת, בקונפליקטים. בין אם אנחנו מעורבים בעימותים בעצמנו או עדים להם מצד הסובבים אותנו, לא תמיד אנחנו יודעים כיצד לצאת מהסיטואציה, להביא להרגעת הרוחות ולחתור לפתרון. קורס גישור מציע בדיוק את הכלים הללו, כיצד לגשר על חילוקי דעות ולפתור קונפליקטים בצורה של הסכם המקובל על כל הצדדים המעורבים.
קורס גישור כולל לימודים תאורטיים וכן סימולציות מעשיות, לסימולציות יש חלק חשוב מאוד שכן הן לא רק עוזרות לכם להבין את תפקידכם כמגשרים. אלא גם נותנות לכם את ההזדמנות להיות בנעליו של כל אחד מהצדדים.
בין הנושאים עליהם תעברו בקורס גישור:
- הגדרת הגישור
- ניהול משא ומתן
- חשיפת הסכסוך
- תקשורת והקשבה פעילה
- סוגיות ואתיקה בגישור
- יישום ההחלטות שהתקבלו במהלך הגישור
- דוגמאות להסכמי גישור מהחיים האמיתיים
קורס גישור מיועד לאנשים שיש להם שילוב בין יכולות אנליטיות לבין יחסי אנוש טובים. אתם צריכים להיות מסוגלים להניע תהליכים ולהגיע להחלטות בעודכם שומרים על יחסים טובים עם כל המעורבים בדבר. נכתוב כמה מילים על נושאים מרכזיים בקורס גישור.
ניהול משא ומתן
גישור, במהותו, הוא ניהול משא ומתן. אתם צריכים לבחון קונפליקט קיים תוך שאתם שומעים את כל הצדדים ואחר כך להוביל אותם לעבר פתרון והסכמה. מעבר לאתגרים של התרת סכסוכים וויכוחים, צריך לקחת בחשבון שגם לאישיות של הגורמים השונים במשא ומתן יש השפעה רבה על התהליך. כשיושבים מולכם אנשים שמטילים ספק בכל התהליך, לא מאמינים לצד השני, או בטוחים שהמגשר נגדם, זה עלול לעכב ואפילו להכשיל את הליך הגישור.
מעבר לכך, גם במקרה שבהם המשא ומתן עולה על דרך המלך ויש נכונות לשיתוף פעולה מצד שני הצדדים, במקרים רבים במהלך המו"מ קורה שלמרות שהצדדים התכנסו לדון על קונפליקט מסוים, קונפליקטים אחרים שהיו בעבר הם רלוונטיים אף הם ומשפיעים רבות על התהליך. זה נכון בעיקר במקרים שלצדדים יש מערכת יחסים ארוכה, זה יכול להיות במקרים של סכסוך בין בני זוג וגם במקרים של ויכוחים בעבודה. מרירות שנוצרה בעבר יכולה להשפיע על הליך המשא ומתן בהווה.
בקורס גישור תלמדו אסטרטגיות של משא ומתן, כיצד לטפל בהתנגדויות וכיצד להתמודד עם אנשים או ארגונים עם אופי שעלול להכשיל את הליך המשא ומתן.
סוגיות אתיות בגישור ובמשא ומתן
במהלך תהליך הגישור אתם עלולים להיתקל בסוגיות אתיות. מה קורה אם אתם מעורבים או מקורבים לאחד מהצדדים בתהליך? האם תפקידכם הוא לתמוך בצד החלש בתהליך או שעליכם להישאר נייטרלים מה עושים במקרה שאחד מהצדדים משקר או פוגע ביודעין בצד השני? מה קורה אם הצדדים מסכימים ביניהם אבל הם בוחרים בדרך שהיא לא חוקית? להליך המשא והמתן יכולות להיות סוגיות אתיות שעומדות בפניהמגשר, ובקורס גישור תוכלו ללמוד כיצד להתמודד איתן.
יישום ההחלטות בתהליך הגישור
בעולם מושלם, לאחר שכל הצדדים הגיעו להסכמה, תפקיד המגשר הסתיים וכעת הם ינהגו לפי ההסכם. אבל בעולמנו, יש מקרים רבים של צדדים שלא ממלאים את מחויבותיהם לפי ההסכם החתום. לכן, על המגשר להבטיח במהלך החתימה על ההסכם ששני הצדדים ישמרו עליו. עושים זאת לרוב בצורה של סנקציות אפשריות במקרה ואחד מהצדדים חורג מההסכם. מעבר לכך, יש צורך לוודא שההסכם המקובל על הצדדים, הוא באמת ניתן ליישום. כיצד בודקים שההסדר הוא באמת מעשי? אילו סנקציות כדאי להטיל באילו מצבים? גם את הנושאים האלה תלמדו בקורס גישור.
נושאים אלה ועוד מחכים לכם בקורס לגישור. הקורס מומלץ בחום לאנשים שמעוניינים בידע וכלים ליישוב סכסוכים.